top of page

IPB

BIO

Musicòloga de formació, Irina Prieto Botella s'especializa en la composició de música per a la imatge. Des de fa més de 6 anys, ha realitzat la música de nombrosos curtmetratges i documentals, difosos a festivals i cadenes de televisió de renom (Festival International de Clermont Ferrand, Arte, TVE1, France 5…). Al 2015, Irina Prieto reb el premi Emergence (jurat presidit per Bruno Coulais) i poc temps després composa la música del seu primer llargmetratge, "Forêt Debussy", en col·laboració amb Evgueni Galperine.

Al 2017, composa la peça "Terre des hommes" (obra per a trio acompanyada d'un petit film d'animació) que s'estrena en la primera edició del festival Off Liceu - Diàlegs Musicals, al Foyer del Gran Teatre del Liceu.

Irina Prieto composa també música electroacústica (« Migration », encàrreg de la BPI - Centre Georges Pompidou, « La ruche », « Chez Valentine »…) i realitza vàries instal·lacions sonores i tallers d'enregistrament. 

 

Actualment treballa en la música del darrer espectacle de dansa de Claire Heggen i Elsa Marquet Lienhardt (Théâtre du Mouvement).

 

Paral·lelament, Irina Prieto desenvolupa una carrera com a cantant i teclista en grups de jazz, ska i reggae.

bottom of page